Sterke snijbloemen

Sterke snijbloemen Snijbloemen wie wordt er niet vrolijk van? Een mooie kleurrijke boeket op tafel of vensterbank is een lust voor het oog. Het is echter niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit het grote aanbod op de markt of bloemen speciaalzaak. Een keuze kan gemaakt worden op basis van een bepaalde kleur of geur. Maar er kan ook gekozen worden voor een boeket met sterke snijbloemen, op deze manier heeft men ook langer plezier van de ruiker.

Sterke snijbloemen

Snijbloemen blijven niet allemaal even lang mooi op een vaas. In sommige gevallen staat een boeket maar een paar dagen. Maar gemiddeld blijft een boeket ongeveer een week goed.
Toch zou het fijn zijn om iets langer te kunnen genieten van een boeket. Sommige snijbloemen staan er om bekend dat ze erg sterk zijn op een vaas. Met de juiste verzorging kunt u erg lang genieten van een sterk boeket.

Do's

 • Koop verse bloemen.
 • Zorg voor een schone vaas en schoon water.
 • Stengels goed schuin afsnijden.
 • Vermijdt grote temperatuurverschillen en tocht.
 • Verwijder bladeren en zijscheuten die in het water komen te staan.
 • Gebruik de juiste (snij)bloemen voeding.
 • Bloemen niet te lang droog laten liggen.

Dont's

 • Niet in de buurt van fruit plaatsen.
 • Stelen niet plat slaan.
 • Stelen niet insnijden of breken.
 • Geen 7-up of andere suikerhoudende oplossingen aan het water toevoegen.
 • Geen zout aan het water toevoegen.
 • Geen alcohol aan het water toevoegen.

Chrysant

De meeste mensen denken bij een chrysant aan boeketjes voor oma. Dit is echter zeer achterhaald, de chrysant is tegenwoordig behoorlijk trendy. Er zijn erg mooie varianten te verkrijgen in veel kleuren zoals bijvoorbeeld geel, wit, paars en groen. Ook zijn er veel verschillende vormen te verkrijgen, zoals met sprietjes, bolletjes en knopjes! Chrysanten zijn sterk en zeer geschikt om te mengen in boeketten. Een boeket met alleen chrysanten staat ook erg mooi, er kan dan gekozen worden voor één kleur of soort maar chrysanten mengen is ook een zeer goede optie.
De bloem leent zich ook uitstekend voor bloemschikken, ze doen het prima in steekschuim!
U hebt gegarandeerd lang plezier van deze snijbloem!

Anthurium

De anthurium, ook wel flamingoplant genoemd, is geliefd als kamerplant maar is daarnaast ook een zeer sterke snijbloem. Erg mooi in boeketten maar een enkel exemplaar op een hoge vaas is absoluut een eye-catcher! Heeft geen extra voeding nodig! De anthurium is er in veel kleuren zoals rood, rose en groen. Ook een combinatie van twee kleuren is mogelijk. De bloem kan meerdere weken staan.
Voor bloemstukken is de Anthurium ook zeer geschikt en zal lang mee gaan.
Door zijn hart-vorm is hij uitermate geschikt om weg te geven in een boeket voor een geliefde...

Bron: JJ Harrison, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: JJ Harrison, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Alstroemeria

Een geliefde snijbloem die vaak gebruikt wordt en erg sterk is, is de Alstroemeria. De Incalelie, zoals hij ook wel wordt genoemd is verkrijgbaar in veel kleuren. De kleine lelieachtige is in veel kleuren te verkrijgen en dat maakt hem een geschikte bloem om te mengen in boeketten. Hij doet het erg goed samen met rozen en chrysanten in één boeket.
U zult lange tijd plezier hebben van deze mooie snijbloem, die vaak wordt verkocht in een bloemenstalletje op de markt.

Calla

Zoekt u een sterke stijlvolle snijbloem? Dan is een calla iets voor u. Calla's worden in de volksmond vaak Aronskelk genoemd. Zijn rechte steel met prachtige kelk maakt hem erg chique. Het is een sterke snijbloem in allerlei geel, oranje en rose tinten. Vooral de witte variant wordt vaak gebruikt in moderne boeketten. Maar op een hoge vaas/fles komt hij ook erg goed tot zijn recht. Een prachtige bloem die tot wel twee weken kan staan.

Zuiderwindlelie

Een bloem die echt niet in dit rijtje mag missen is de zuiderwindlelie. Deze wordt ook wel eens bloemistenverdriet genoemd, (ze staan zo lang dat een bloemist zijn klanten voorlopig niet meer terug ziet). Zijn erg leuk om apart in een vaasje te zetten maar in een gemengd boeket doen ze het ook erg goed. Ze zijn voornamelijk wit van kleur maar er is ook een oranje variant te verkrijgen.
Sommigen kunnen wel drie weken op een vaasje staan, het enige wat u hoeft te doen is het water nivo in de gaten houden.
© 2010 - 2024 El-ja, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snijbloemen in verschillende kleurenSnijbloemen zijn er in veel verschillende kleuren en dat maakt het niet altijd even makkelijk kiezen. Stel men wil graag…
Snijbloemen uit eigen tuin langer bewaren in de vaasSnijbloemen uit eigen tuin langer bewaren in de vaasNiets leuker dan door de tuin wandelen en te genieten van de geuren en kleuren die de ogen strelen. Graag brengen we dez…
Bloemen plukken uit eigen tuinBloemen plukken uit eigen tuinJe huiskamer wordt gelijk gezelliger met een vers boeket bloemen erin. Dit boeket hoeft niet altijd bij de bloemist vand…
Geniet langer van uw boeket snijbloemenGeniet langer van uw boeket snijbloemenIedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van een boeket snijbloemen. Een mooie ruiker brengt namelijk veel geze…

Dotterbloem glimmend botergeelNa de massale bloei van het speenkruid vroeg in het voorjaar nemen de gele Dotters de rol van het Speen­kruid over met n…
Klaverzuring, geen klaver noch zuringKlaverzuring, geen klaver noch zuringKlaverzuring draagt de naam van 2 planten. Klaver omwille van zijn uiterlijk, de vorm van het blad en omwille van zijn i…
Bronnen en referenties
El-ja (113 artikelen)
Laatste update: 22-03-2011
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Bloemen en planten
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.