InfoNu.nl > Dier en Natuur > Discussie: Dier en natuur

Recente reacties in Dier en natuur

Etienne, 26-06-2019 14:06 (10 dieren die je moestuinplezier bederven)
"Een tweede zonnebloem die er als verdord bij staat. Onderaan de stengel werd er aan geknaagd. Het begon bij één plant, nu volgt de tweede. Stonden naast elkaar. Welk dier heeft dit veroorzaakt?"
Mark Broeckx, 25-06-2019 13:14 (Wat doet die Amerikaanse eik hier?)
"Deze eik groeit (veel) sneller dan onze inlandse eik. Om die reden is de boom in de meubel- en parket industrie van belang. Daarom wordt de boom hier gedoogd en zelfs aangemoedigd te planten. Dat is spijtig, want waar de Amerikaanse eik komt, verdwijnt in de meeste gevallen al het andere inheemse plant- en boomgoed. Bovendien wordt de bodem sterk v…"
Herman, 25-06-2019 12:46 (Bloedluizen bij kippen herkennen en bestrijden)
"Bloedmijten zijn eenvoudig te bestrijden door de zitstok op een oliebadje te plaatsen, dit idee is al heel oud, het schijnt dat men in de tropen de tafelpoten ook in een bakje olie plaatst tegen kruipende insecten."
Y. Munning, 25-06-2019 07:26 (Postduiven in de woonomgeving)
"Sinds anderhalf jaar wonen wij naast een duivenmelker met ca 25 dieren. Het hok staat achterin de tuin en is netjes verzorgd. Het punt is dat de buurman 3x daags een uur lang fluit op een soort scheidsrechterfluit en hierbij roept met een repeterende tekst. Rond 6.45 13.00 en 17.00. Rustig in de tuin zitten is er voor ons niet bij, de tuin grenst d…"
Frank, 23-06-2019 17:13 (Symptomen van kanker of tumoren bij katten herkennen)
"Mijn kat heeft sinds ik weet niet wanneer een grote bult of iets dergelijks aan zn nek hangen. Toen mijn zusje deze bult zag en mij vertelde dacht ik dat het misschien een opgezwollen teek was. Maar bij nader inzien is de bult toch veel te groot. Het lijkt er op alsof het zich vasthecht aan de haren van mijn kat maar er zit toch bloed omheen en wil…"
Karlijn, 23-06-2019 16:43 (De gatenplant (Monstera Deliciosa): stekken en verzorgen)
"Een goede middag, Recentelijk hebben wij een 15 jaar oude Monstera (gatenplant) overgenomen. Deze krijgt opeens gele bladeren, hoe kan dit? Hij staat zo'n 5 meter van het raam (geen direct zonlicht), wij hebben recentelijk nieuw potgrond bovenop gedaan (niet verpot) en hebben in 1,5 week tijd maar 2x een heel klein beetje water gegeven. Wij h…"
Dorothea de Coninck, 23-06-2019 08:47 (Zang- en roep geluiden van vogels)
"Goedemorgen. Ik heb al twee weken ongeveer een HOP in de tuin. Ik woon in Frankrijk. Het beestje roept van s'morgens vroeg tot avond laat achter elkaar door. Wat is er aan de hand? Vriendelijke groet."
Eva Hankart, 23-06-2019 06:57 (De onschuldige veenmol)
"Een veenmol gevonden in mijn achtertuin. De katten waren ermee aan t spelen. De veenmol gered uit de klauwen van de katten. Gelukkig maar, bij navraag via Facebook blijkt het een zeldzaam beestje te zijn."
Ine, 22-06-2019 20:57 (Konijnen zindelijk maken en houden)
"Mijn konijn poept en plast altijd op het gras en aangezien mijn kleinkinderen nog kruipen en over het gras gaan, vind ik dat vies. Nu hebben we hem al ruim een maand op een plek in de tuin waar hij toch wel ruim kan lopen, afgezet met gaas. En warempel hij poepte daar op altijd dezelfde plaats op een hoop. Dus wij hebben hem weer los laten lopen in…"
Gerda, 21-06-2019 23:30 (Hond eet gras: oorzaak en gevolg)
"Mijn hond eet afgemaaid gras en niet zo maar een beetje het is echt een obsessie voor hem. Hij heeft sinds enkele jaren last van nierfalen en krijgt daarom een nierdieet wat eigenlijk heel goed gaat. Heeft het gras eten te maken met zijn nierfalen?"
Schrijf mee!