Recente reacties in Dier en natuur

Elisabeth, 09-07-2020 20:01 (De symptomen en de behandeling van kippenziektes)
"Ik heb twee kippen waarvan een grote boeren legkip van 3 jaar. Deze heeft altijd waterige ontlasting maar nu heel erg. Er zitten zelfs onverteerde granen in. Ze blijft wel gewoon rondlopen. Wat kan ik doen? Is dit salmonella? Waar kan ik een medicijn kopen?"
Martens, 09-07-2020 16:43 (Zelf een wespennest verwijderen)
"Ik had ze tussen het plafond van de berging, ze kwamen door een ventilatie opening binnen. Het gat dichtmaken heeft geen zin want dan wordt er een andere (in)uitgang gezocht. Spuitbus met een soort schuim gekocht voor bijna 15 Euro hielp ook niet. Ik heb een elektrische vliegenmepper tegen de opening gemonteerd met een stukje ducttape over het b…"
Piet Maarten van den Engel, 09-07-2020 15:29 (Haantjesgedrag: over de rangorde in een toom kippen)
"De haan beschermt wel degelijk de kuikens hij let er evenveel op als de hen."
Jvdw, 06-07-2020 22:13 (Naaktslakken Bestrijden In Huis: de oplossing!)
"Slakkensporen op laminaat krijg je perfect weg met een vetverwijderaar zoals St. Marc (te koop bij doe-het-zelfzaken, op de verfafdeling; schilders gebruiken het om de ondergrond mee te ontvetten vóór het schilderen). Heeft nog een lekkere dennengeur ook. Gewoon een dop St. Marc oplossen in een teil water en daarmee de vloer dweilen."
Rosalie, 03-07-2020 08:03 (Triops; huisdieren uit de prehistorie)
"Hoii! Ik heb een vraagje over het eten van de triops… mogen ze ook goudvissenvoer eten, (vissenvoer)?"
Coco, 02-07-2020 16:08 (Depressie bij honden: ontstaan en behandeling)
"Na 6 maanden leichmania ziekte en niet meer kunnen wandelen, eten, spelen was onze hond in depressie geraakt. Nu dankzij het Sint janskruid ( 2 weken behandeling) heeft ze terug zin in dingen te doen en begint ze voorzichtig terug te wandelen en te eten. Bedankt voor de tip."
Marleen, 28-06-2020 14:57 (De mogelijkheden van euthanasie bij de hond en de kat)
"We hebben een Engelse Cocker van 13 jaar. Op korte tijd gaat hij snel achteruit. Bijna doof, ziet niet meer goed. Eet wel goed maar toch te mager volgens dierenarts. Krijgt nu snel achter elkaar gezondheidsproblemen zoals blaasontsteking, ontsteking aan spier waardoor hij niet goed kan lopen. Hij wil ook niet graag meer naar buiten voor korte wande…"
Marjolijn, 25-06-2020 15:35 (Blandford Fly (Simulium) een bloedzuigende vlieg)
"Vandaag gebeten door een Blandford fly, dit is niet de eerste keer krijg er behoorlijke bulten van die ontsteken. Het vreemde ervan is dat ik aan de kust ben, het is ook iets van de laatste jaren. Als tegenmiddel gebruik ik, bananenschil erover wrijven, citroensap, daarna iets tandpasta erop. De jeuk is heel snel over."
Martin, 25-06-2020 10:30 (Alles over castratie en sterilisatie bij het konijn)
"Ik heb een voedster (vlaamse reus) die steeds uit de ten ontsnapt. Klimt over een meter hoge heining heen en probeert wekelijks te ontsnappen. Verminderd sterilisatie dit gedrag? Het andere konijn blijft braaf in het hok en de ren (ong 6m2 groot)."
Amber, 22-06-2020 15:00 (Wandelende takken: voortplanting, kweken en eitjes verzorgen)
"Mijn wandelende tak is jammer genoeg overleden. Ik heb wel 19 eitjes maar ik heb ze al meer dan 2 maanden maar ze komen niet uit en ik verzorg ze heel goed. Ze zijn allemaal donkerbruin van kleur. Aub help me ik weet niet wat te doen."
Schrijf mee!