Speelgoed voor de hond: De producten van Kong

Speelgoed voor de hond: De producten van Kong Vele hondenbezitters hebben het al in huis: de producten van Kong. De speelmateriaal van oersterk rubber is voor iedere hond een gegarandeerd succes!

Ontwikkeling van Kong

De Kongcompany staat al sinds 1976 garant voor speelmateriaal van hoogwaardige kwaliteit. Honden moeten hun speelgoed leuk vinden, maar niet kapot kunnen maken. Stukjes ingeslikt rubber of plastic kunnen voor honden, en natuurlijk andere huisdieren, erg gevaarlijk zijn. Daarom ontwikkelde de Kongcompany de “Kong”. Het gebobbelde, stuiterende, van hoogwaardig rubber gemaakte speelgoed mag voor geen enkele hond ontbreken.

Verschillende Kongs

Het speelgoed van Kong is er in vele verschillende soorten en maten. Voor elke hond is er een passend stuk speelgoed vergeleken bij zijn grootte en ras. Op het plaatje hieronder ziet u de Classic Kong, het product waarmee de Kong-rage mee is begonnen. Op deze Kong zijn in de loop der jaren verschillende variaties gekomen.

Rubber Kong

Het aanbod van rubber Kongs is erg breed. Voor ieder ras hond is er een geschikte Kong te koop. Van Chihuahua tot New Foundlander en van pup tot senior. Van (zachte) kauwer (de rode Kong), tot grandioze sloper (de zwarte Kong). Het is belangrijk dat de hond het juiste formaat Kong heeft, aangezien de hond in een te grote Kong met zijn kaak kan blijven steken.

Kong heeft ook speciale Kongs voor puppy’s, waarvan het rubber zachter is voor de tandjes en waar een puppy zich uren kan vermaken door de duwen, te gooien of te kauwen. Voor de wat oudere hond is er de speciale Senior Kong. Ook deze Kong is van zachter materiaal, voor de tanden die al veel te verduren hebben gehad.

De Rubber Kong kan worden gebruikt als speelgoed om te gooien of te apporteren, maar kan ook erg goed gebruikt worden als ‘voerbak’ of als tussendoortje. Doordat de Kong hol is, kun je deze vullen met brokjes, vlees, fruit, groeten en eigenlijk alles wat je hond lust. Kong biedt zelf ook speciale ‘stuffings’ aan. Deze vulling zit in een spuitbus, zodat je de Kong er makkelijk mee kunt vullen. Veel hondeneigenaren bieden de maaltijd aan in de Kong. De hond moet op deze manier meer moeite doen voor zijn eten en eet daardoor ook vele malen rustiger dan wanneer het uit een voerbak eet.

Wubba Kong

De Wubba Kong is een speeltje waarmee je goed kunt gooien maar waar de hond ook urenlang kauwplezier aan heeft. De Wubba bestaat uit twee bobbels. De bovenste bobbel is gemaakt van tennisbal, waardoor ook deze kong goed stuitert, de onderste bevat een piepspeeltje. Ook de Wubba is in verschillende maten verkrijgbaar.

Overige Kong speeltjes

De Kongcampany heeft nog veel meer verschillende, op Kong gebaseerde, speelstukken. Zo zijn er frisbees, tandverzorgingsspeeltje, activity ballen en vele andere gooi, trek en apporteerspeeltjes. Voor het gehele assortiment kunt u een kijkje nemen op www.kongcompany.com (Engels).

Eigen ervaring

Voor mijn eigen Labrador Retriever heb ik deze zomer een zwarte, extra sterke Kong aangeschaft. Deze had ik gevuld met stukjes komkommer en wat brokjes. Wat achteraf te moeilijk bleek. Ze bleef maar naar het ding kijken, maar ze kreeg het lekkers en niet uit. De volgende dag heb ik het nogmaals geprobeerd maar toen met vleesvoer. Dat is wat smeuïger en komt wat makkelijker naar buiten. Ik heb de Kong in haar voerbak gelegd, en binnen no-time had ze de Kong te pakken en lag ‘m heerlijk uit te likken. Nu probeer ik de Kong steeds anders interessant te maken, steeds moeilijker. Met brokjes en koekjes erin, of plakjes komkommer. Of een combinatie van alle dingen die ze erg lekker vindt.

Ik ben erg tevreden over het speelgoed. Het is leuk voor de hond, en nog leuker voor de baas om naar te kijken. Heerlijk om te zien hoe de hond de juiste manier vindt om al dat lekkers uit de Kong te krijgen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PAS OP! De afgelopen tijd hoor ik veel verhalen over KONG's die tóch kapot zijn gegaan. Blijkbaar is er een wijziging aangebracht in het materiaal waar de KONG van wordt gemaakt. Zorg er daarom voor dat u uw hond altijd in de gaten houdt, wanneer u de KONG geeft. Een ongeluk zit in een klein hoekje!
© 2009 - 2024 Dekonink, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beleggen in Hong KongBeleggen in Hong KongDe beurs van Hong Kong is een aantrekkelijke plek om te beginnen voor beleggers die willen investeren in Chinese bedrijv…
De geschiedenis van Donkey Kong en zijn succesDe geschiedenis van Donkey Kong en zijn succesDe geschiedenis van Donkey Kong is begonnen in het jaar 1981. De spellen van Donkey Kong zijn enorm populair en behoren…
Jackie Chan, een kung fu meesterStuntman, kung fu meester en vooral een bekende filmster. Jackie Chan, vooral bekend om zijn kung fu films met een komis…
Wii game: Donkey Kong Country ReturnsWii game: Donkey Kong Country ReturnsDonkey Kong is een van de grootste helden uit de game wereld. Na lang wachten was het eind 2010 dan eindelijk zover en w…

Triops; huisdieren uit de prehistorieTriops; huisdieren uit de prehistorieWie geen hond of kat als huisdier wil, maar liever een dier uit de prehistorie, kan deze tegenwoordig in een zakje kopen…
De Siamees, de hond onder de kattenDe Siamees, de hond onder de kattenDe Siamees wordt wel de prins onder de katten of de hond onder de katten genoemd. Katten van dit ras hebben een eigenzin…
Bronnen en referenties
  • www.kongcompany.com
Reactie

Patricia van Kessel, 30-10-2010
Hoi, mijn hond (Jack Russe)l was erg blij met zijn Kong helaas heeft hij hem doormidden gebeten. Ik dacht dat er levenslange garantie op zat dus ik terug naar de dierenwinkel die vertelde mij dat ik een mailtje moest sturen naar kongcompany, dus bij deze. Ik wil hem ook wel opsturen als dat nodig is.

met vriendelijke groet Patricia Reactie infoteur, 31-10-2010
Beste Patricia,

Helaas een verwarring. Dit artikel is niet geschreven door de Kong Company.

Het is raar dat jouw dierenwinkel de Kong niet terug neemt. Zij kunnen de kapotte Kong terug geven aan de vertegenwoordiger. En zouden jou gewoon een nieuwe moeten geven.

Als je wel naar de Kong Company wilt mailen, kijken dan op www.kongcompany.com Helaas moet het dan wel in het Engels.

Dekonink (32 artikelen)
Laatste update: 17-06-2010
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.