Elk jaar: De Gecombineerde opgave voor agrariërs

Elk jaar: De Gecombineerde opgave voor agrariërs Iedere Nederlandse agrariër moet verplicht elk jaar de Gecombineerd opgave invullen. De Gecombineerde opgave wordt uitgevoerd door het onderdeel Dienst Regelingen van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en dient tussen 1 april en 15 mei worden opgestuurd via papier of via het internet.

Wat is de gecombineerde opgave?

Met de gecombineerde opgave moet de agrariër enkele gegevens opgeven voor de jaarlijkse landbouwtelling en voor de mestregelgeving. Daarnaast kan er met deze opgave subsidies worden aangevraagd en uitbetaling van de bedrijfstoeslag. Voor de volgende subsidies kan aanvraag worden gedaan:
  • Steun voor zetmeelaardappelen
  • Steun voor zaaizaad van Vezelvlas
  • Vaarvergoeding
  • Tegemoetkoming premie brede weersverzekering
  • Compensatie voor kosten I&R centrale databank
  • Tegemoetkoming diervriendelijk produceren
  • Tegemoetkoming verbetering dierenwelzijn
  • Probleemgebiedenvergoeding
  • Subsidie Agrarisch natuur en landschapbeheer (SNL)

Wat moet er opgegeven worden met de gecombineerde opgave?

Met de gecombineerde opgave dienen de volgende gegevens opgegeven te worden:

Bedrijfsgegevens

Hieronder vallen de gegevens betrekking tot het aantal medewerkers/arbeidsuren, bedrijfstype en/of er aan verbrede landbouw/biologische landbouw gedaan word maar ook gegevens over de bedrijfsleider als geboortejaar moeten worden opgegeven.

Aantallen dieren 2011

Het aantal dieren op 1 april 2011 moet worden opgegeven als het aantal kippen, vleesvarkens maar ook het aantal konijnen. Bij dieren als schapen, runderen, varkens en geiten dient ook het UBN nummer worden opgegeven.

Tuinbouw onder glas

Hieronder valt teelt in kassen welke bedekt zijn met glas of plastic. Elk gewas dient opgegeven te worden welke op 15 mei 2011 wordt beteelt. Is de grond dan nog niet beteelt dan dient de eerst volgende verwachte teelt worden opgegeven.

Warmtekrachtinstallaties/energie

Wanneer er sprake is van één of meerdere warmtekrachtinstallaties met een gezamenlijk samenwerkingsverband sprake is moet dit worden opgegeven en ook wanneer er energie ingekocht wordt van een ander glastuinbouwbedrijf.

Gewassen open grond en grondgebruik

Elk gewas dat geteeld wordt op opengrond dient ingetekend te worden op Bedrijfskaarten en elk gewas moet worden opgegeven met de oppervlakte. Hier valt te denken aan wijnbouw, maar ook kerstbomen.

Het opgeven van gewassen open grondgebruik

Wanneer een agrariër gewassen open grondgebruik wilt opgeven dient deze dit in te vullen op het zogenoemde Hoofdformulier waarbij alle bovenstaande onderdelen ook in voorkomen. Elk gewas moet ook worden opgegeven op het Overzicht Gewaspercelen waarbij de volgende gegevens gevraagd worden per onderdeel:
  • De oppervlakte in hectares en acres
  • Datum wijziging topografische grens van het gewasperceel
  • Reden wijziging topografische grens van het gewasperceel
  • Slotenmarge (het gaat hier om sloten die in en tussen twee percelen liggen in hectares)
  • Gebruikerscode (perceel in eigendom, pacht?)
  • Datum (op)nieuw in gebruik genomen van een ander en nog niet gemeld
  • Aanvraag bedrijfstoeslag
  • Subsidie
  • Fosfaatdifferentiatie (PAL en PW waardes)

Daarnaast dient elk gewas (perceel) ingetekend te worden op een Bedrijfskaart.

Wanneer in te dienen?

Bovenstaande gegevens kunnen via het internet en op het papier worden ingediend. Dit moet gebeuren tussen de periode van 1 april en 15 mei. Voor internet bestaat er vanaf 1 april de mogelijkheid om de gegevens op te geven en voor papier kan er vanaf 1 april het papieren pakket worden opgevraagd. Wanneer de opgave niet voor 15 mei gedaan is, kan men gekort worden op de aangevraagde subsidie/ bedrijfstoeslag en na 9 juni kan men geweigerd worden voor de aanvraag.

Wanneer de opgave is ingediend bij Dienst Regelingen worden de verschillende gegevens en aanvraag van subsidies verwerkt en krijgt men bericht of de aanvraag tot subsidie gegrond is of niet. Indien er gegeven ontbreken dan krijgt men de kans om deze aan te vullen, maar ook hier kan de datum van 9 juni een rol spelen en dient de agrariër zo spoedig mogelijk alle onderdelen in te vullen.
© 2011 - 2024 Misterlak, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Foundation voor gecombineerde huid: Welke soort is het best?Een gecombineerde huid is erg lastig te behandelen. Moet je een foundation kiezen voor een droge huid of voor een vette…
Oplossen van vergelijkingen met de positieve gehele getallenOplossen van vergelijkingen met de positieve gehele getallenEen wiskundige vergelijking bestaande uit positieve gehele getallen is een gelijkheid waarin een onbekende term x verwer…
Welk soort huidtype heb ik?Welk soort huidtype heb ik?Welk soort huidtypes zijn er allemaal en welke heb ik nu eigelijk. Hieronder vindt je een overzicht welk soort huidtypes…
Wondermiddel tegen rimpels en droge huidWondermiddel tegen rimpels en droge huidZoek je een wondermiddel tegen rimpels, voor droge huid of gecombineerde huid? Etherische oliën zijn de oplossing. Ze zi…

Vrijheidsdressuur: JambetteDe jambette is de voorbereiding op de spaanse pas, maar ook een mooie oefening op zichzelf. Hoewel de oefening gevaarlij…
Kunstmatige inseminatie door de jaren heenKunstmatige inseminatie door de jaren heen geeft een beeld van hoe het gebruik van KI ontstaan is. In de hedendaagse sam…
Bronnen en referenties
  • www.hetlnvloket.nl
  • Gecombineerde opgave 2011
Misterlak (90 artikelen)
Gepubliceerd: 02-06-2011
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.